Kotihoidon palvelupaketit

Kotihoidon palvelupaketit2017-10-08T14:38:44+00:00

Muistin tueksi- palvelupaketti

Muistin tueksi – palvelukokonaisuus tarkoitettu henkilöille, joilla on todettu muistin alenemista tai muistisairaus sekä heille, joiden omaiset ovat huolissaan henkilön kotona pärjäämisestä. Palvelupakettimme tarjoaa yksilöllisesti laaditut räätälöidyt palvelut. Muistisairaan kotona pärjäämisen tueksi laaditaan yksilöllisiä kuntouttavia toimenpiteitä, jotka ylläpitävät toimintakykyä.  Palveluun kuuluu muistitilanteen kartoitus muistitutkimuksineen sekä pitkäaikaissairauksien hoitamisen ja lääkehoidon toteuttamisen.

Arjen avuksi- palvelupaketti

Arjen avuksi- käynti tapahtuu asiakkaan valitsemina päivän ja se on 1h 15min kestävä käynti 4-8 kertaa  kuukaudessa (tai sopimuksen mukaan). Palvelut ja ajat räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisesti, lisäkäynnit sovitaan asiakkaan kanssa tarpeen mukaan. Palvelun sisältöön voi liittyä arkisia tehtäviä kodin askareista yhteisiin asiointireissuihin. Lisäksi paketti sisältää pitkäaikaissairauksien perusmittaukset.

Arki kuntoon- kuntoutusjakso

On arkea aktivoiva kuntoutusjakso, jonka jälkeen hoito jatkuu yhdessä sovitulla ja suunnitellulla palvelulla, jonka tarkoituksena on tukea kotona ja arjessa selviytymistä. Tuolloin hoitaja käy arkisin päivittäin ja käyntien pääpaino on kuntoutuksessa. Jakson aikana on mahdollisuus konsultoida fysioterapeuttia ja toimintaterapeuttia. Tämä jakso sopii sairaalasta kotiutuville ja myös asiakkaille, joiden toimintakyky on laskemassa ja sitä kautta tuetumpi hoito olisi ennustettavissa. Jakson tarkoituksena on tukea kotona pärjäämistä ja selviytymistä mahdollisimman pitkään.

 

Terveydeksi- palvelu

Terveydeksi– palvelukokonaisuus on ennaltaehkäisevää ja kuntoutumista tukevaa toimintaa, jolla edistetään asiakkaan toimintakykyä, henkistä vireyttä ja sosiaalisia suhteita. Lisäksi palvelun kuuluu riskitekijöiden kartoittaminen ja elämäntapa-ohjauksen tarjoaminen. Käynnit sovitaan asiakkaan tarpeita vastaamaan. Käynnit voidaan toteuttaa esimerkiksi kuukausittaisilla tapaamisilla (noin 1,5tuntia/kerta). Tuolloin voidaan suunnitella ja toteuttaa ruokavalio-ohjausta, jumppaa, keskustelua ja antaa henkistä tukea. Terveydeksi palveluun voidaan yhdistää hyvinvointiranneke esimerkiksi silloin kun halutaan keskittyä painonhallintaan tai muihin elämäntapamuutoksiin.

”Arvot kuntoon”- palvelu

”Arvot kuntoon”– palvelukokonaisuus pitää sisällään asiakkaan kokonaisvaltaisen somaattisen tutkimisen. Palvelu pitää sisällään kaksi sairaanhoitajan käyntiä sekä lääkärin virtuaalisen vastaanoton. Samassa yhteydessä tehdään myös kokonaislääkityksen arvio. Tarvittaessa otetaan laboratoriokokeita. Tutkimukset sisältävät muun muassa verenpaineen seurannan ja/tai verensokerin tasapainon seurannan, liikkumisen ja toimintakyvyn kokonaisvaltaisen arvion. Palvelun tarkoituksena on tukea ennaltaehkäisevästi terveysongelmien syntymistä tai syvenemistä. Palvelu soveltuu henkilöille, joilla jo todettu terveysongelmia.